Spara & inte spara

by Johanna Broman on 2010/11/24

in Nyheter och kommentarer

Min pappa och hans sambo är på besök i Buenos Aires, och de har lovat att ta med sig en väska med grejer tillbaka till Sverige för att underlätta vår hemresa i mars. Och framför allt för att undvika grov övervikt på bagagen då. Böcker är ju något som vi måste ta tag i, vilka vi ska ge bort och vilka vi ska ta med hem. I ärlighetens namn är många av böckerna vi har här sådana som andra besökare lämnat kvar, och som vi nu antingen läst eller inte känner för att läsa. Men så har vi de där älsklingarna, som vi till och med tog med oss hit för 1,5 år sedan. Och de som vi beställt hit. Hur mycket är det värt att kånka på egentligen, och vilka ska vi välja att få hem?

I Stockholm har jag böcker som jag läste på högstadiet, till och med vissa ungdomsböcker som mamma läste way back, men i sitt fasta hem kan man ju samla på sig, i tillfälliga är det svårare.

Har ni böcker som ni haft med er genom olika flyttar och olika perioder i livet- och vilka är de?

{ 3 comments… read them below or add one }

Anna (med näsan i en bok) November 24, 2010 at 14:47

Det är svårt det där, känner igen det från mina långresor. Jag har extremt svårt att lämna böcker och har alltid haft resväskan fylld av böcker på väg hem…och det är ju inte alltid så billigt…

Reply

Josefine November 24, 2010 at 21:27

Jag har bara haft ett tillfälligt boende, ett halvår i New York. Jag tog med mig en hel del böcker, och alla som hälsade på fick också ta med sig. Böckerna var inga favoriter, utan helt enkelt böcker jag ville läsa. Jag läser nämligen helst på svenska. Alla böcker fick följa med hem igen. Jag har aldrig slängt/gjort mig av med en enda bok … (Jo, ok, barn- och ungdomsböckerna står på vinden).

Reply

Anonymous November 24, 2010 at 22:57

Ja, det är svårt det där. Jag tror att en tredjedel av de böcker vi har här
nu är pocketböcker i form av deckare som vi båda läst och som egentligen
inte är något att spara på, och som vi dessutom fått av folk som läst ut och
inte velat ta tillbaka till Sverige. Förmodligen blir det en hel del av dem
som vi ger bort. Slänga känns helt uteslutet. Men det är intressant, hur vi
tänker och vad de olika böckerna betyder, och varför.
Johanna

Den 24 november 2010 18:27 skrev Disqus <

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: