Dags att nominera till Bokbloggarnas litteraturpris 2014

Nu är det dags att lämna in nomineringar till Bokbloggarnas litteraturpris 2014! Det är femte året som priset ska delas ut. Omkring 150 titlar brukar nomineras varje år. Bara nomineringslistorna är härliga att läsa och ger en bra bild över vad bokbloggare läst och gillat under året.

Alla bloggare som skriver om böcker har möjlighet att nominera böcker fram till 31 december 2014. Böckerna ska vara utgivna 2014 och på svenska.

Hur gör man då?
1. Man har en blogg som skriver om böcker! 2. Man skickar sina nomineringar, en eller flera, till litteraturpriset@breakfastbookclub.se, tillsammans med en länk till sin blogg, och alltså senast 31 december 2014.

2013 års pris gick till John Green och Förr eller senare exploderar jag. Vilken bok blir det i år? Så gå och nominera nu!

Nytt för i år I januari presenterar vi listan med de tio titlar som fått flest nomineringar. Då är det dags att rösta fram den vinnande boken. Vi breddar juryn och låter alla bokbloggare rösta.

Om bokbloggarnas litteraturpris:
Bokbloggarnas litteraturpris instiftades hösten 2010 Vi tyckte att det saknades ett litteraturpris i den flora som redan finns. Nu är det dags att för femte året i rad dela ut priset till en av bokbloggarna omtyckt bok som getts ut under 2014.

Tidigare vinnare av Bokbloggarnas litteraturpris:
2010 – Vyssan lull av Carin Gerhardsson.
2011 – Cirkeln av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren
2012 – Torka aldrig tårar utan handskar av Jonas Gardell
2013 – Förr eller senare exploderar jag av John Green

4 svar på ”Dags att nominera till Bokbloggarnas litteraturpris 2014”

  1. Hej, en liten fråga har jag!
    Ska boken ha kommit ut i år på original språket eller kan en svensk översättning gälla? För om vi tar ex allegiant (Veronica Roth) den kom ut nått år tidigare men den kom ut på svenska i år! Hur blir det med sånt?

    (har inte tänkt att ta den då jag inte läst, men som exempel!) kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *