Konsten att bokblogga – Få besökare till bloggen

Nu har du startat din bokblogg och börjat skriva, men för att få besökare till din blogg krävs det att du är lite aktiv själv. Här är fem tips på att få fler besök:

Anmäl din blogg till olika länksamlingar.
Tips på en länksamling är bokbloggar.nu eller bokbloggar.se. Dit anmäler du ditt RSS-flöde och dina inlägg hamnar automatiskt på deras sida. Båda har också facebooksidor och twitter-flöden med många följare som dina inlägg också visas för.

Kommentera på andras bloggar.
Delta i utmaningar och kommentera andras inlägg. Då upptäcker andra bokbloggare dig och har du tur kommenterar de hos dig och börjar länka till dina inlägg…

Länka mycket till andra bokbloggar
…för att genom att länka till varandras bokbloggar hamnar bokbloggarna högt i sökstatistik hos Google och högt i bloggsökmotorn Knuffs rankning. Länka! Länka! Länka! Inte bara till bokbloggarnas startsidor utan även till enskilda inlägg.

Tipsa i sociala medier!
Ta för vana att alltid tipsa om att du skrivit ett inlägg till dina Facebookvänner eller om du har ett twitterflöde. Detta kan du även automatisera med t ex twitterfeed.com. Var också aktiv på Twitter. Följ andra bokbloggare och delta i diskussionerna där.

Uppdatera ofta!
Men inte för ofta! Hitta en bra balans. Ingen hinner eller orkar läsa bloggar som uppdateras allt för ofta och är dina inlägg bra tål de att ligga kvar ett tag innan de hamnar neråt i flödet. Uppdaterar du för ofta kan du också betraktas som spammare. Ett inlägg om dagen i början kan vara lagom. Lär dig tidsstyra inlägg om du är kreativ och producerar många inlägg i taget så kan du portionera ut dem i lagom takt.

Imorgon:
Så skriver du ett bra blogginlägg.

Läs också:
Konsten att bokblogga – starta en blogg (del 1)

5 svar på ”Konsten att bokblogga – Få besökare till bloggen”

 1. Hej Petra
  Bra bokbloggsskola du har fixat, har behållning av den själv trots att jag har bokbloggat i över ett år vid det här laget.
  Men jag vill ge ett litet tillägg till dina råd angående frekvensen av inlägg. Jag tycker personligen att man ska lägga sig på en nivå där man känner att det är kul att blogga och skriva, inte ett jobb som tvunget måste betas av.
  Själv ligger jag väl i genomsnitt på ett inlägg varannan dag, en nivå jag känner är alldeles lagom. Eftersom för mig är bloggen en fritidssyssla. Något som jag gör för att det är kul och jag aktar mig noga för att förlora den känslan.
  Tack för många goda bloggråd som jag ska tänka på i fortsättningen.

  Mvh
  Peter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *