Frukostintervjun – Christoffer Carlsson

I många år har vi med stor förtjusning tagit del av Christoffer Carlssons författarskap. Dock har vi aldrig kollat upp vad han äter till frukost. (Eller vad han inte äter till frukost)

God morgon Christoffer! Vad äter du till frukost?
God morgon. Jag är inte så förtjust i att äta på morgonen. Däremot behöver jag kaffe. Litervis. Det är nog ingen hälsosam kosthållning, egentligen, men det är den jag har. Att äta något före tio-elvasnåret känns onaturligt för mig.

Litervis med kaffe är en utmärkt start på dagen! Läser du helst morgontidningen eller en roman till frukosten?
Roman. Definitivt.

En bra morgonroman, vad kan det vara?
Vad det än är man läser för tillfället, är en god morgonroman. Romaner är inte dygnsstyrda, som tur är. Var de det skulle det inte bli mycket läst i det här hemmet, haha.

Vad läser du just nu?
Just nu läser jag faktiskt – ingenting. Det är en konstig och lite ovan känsla för mig. Romaner och läsning är oerhört luststyrt för mig och det var ett tag sedan jag såg en roman jag kände att jag innerligt måste läsa precis just nu. Men boken jag ska läsa färdigt så småningom är Don Winslows THE BORDER.

Tack för tipset, antecknar. Vad använder du som bokmärke?
Räknas hundöron? Ja, förlåt. Jag är en ”sån”.

Enligt dessa intervjuer är hundöron Sveriges vanligaste bokmärke. En viktig avslutande boknördsfråga är förstås hur du sorterar böckerna i hyllan?Alfabetiskt, givetvis. Jag är väl ingen extremist, heller. Hur skulle man annars kunna hitta någonting, någonsin?

Tack för intervjun Christoffer!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *