Lägenhetsbyte ökar bokförsäljning

Det gäller att sticka ut för att nå läsare. Mystiska pseudonymer, fiktiva bloggkaraktärer och provokativa titlar är redan beprövade metoder. Nu körs en ny variant för att få igång snacket kring Helene Turstens senaste Irene Huss-bok Den som vakar i mörkret. I dagens Göteborgsposten kan man läsa annonser om hur en person med avsändare ”huss.gbg@gmail.com” vill få till ett lägenhetsbyte, gärna omgående. Kampanjen syns även runt om i Göteborg och så här säger ansvare Anders Westgårdh på Welcom, i ett pressmeddelande:

Läser man boken förstår man varför Irene Huss och flera närmast desperat vill byta bort sina bostäder som ligger på bottenvåningen.

Jag älskar när karaktärer blir tredimensionella, om så än bara i tanken. Kanske är det min kärlek till scenkultur och respekt för rollspelsscenen som gör att det kittlar lite extra av att fiktiva personer dyker upp både här och där nu för tiden. När man minst anar det dessutom.

Ps. Tack Alex för tipset! Ds.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *