Ingen billig litteraturhistoria

Ska läsa lite litteraturhistoria i höst bara för att det är kul och går igenom litteraturlistan och kompletterar. Men jisses vad många dyra antologier vi förväntas införskaffa. På skojj matade jag in alla böcker i på Bokus.com men var tvungen att sluta strax över halvvägs för då var summan uppe på 4700:-

Hur har studenterna råd?

Jag har nu gjort ett litet urval och handlat majoriteten begagnat på Bokbörsen. Trots att portot blir dyrare eftersom det är flera olika försäljare där så blir det trots allt lite billigare. Jag valde bort en del svindyra antologier också och tänker att jag nog får tag på texterna ändå.

Vad köpte jag då?
Jo, det blev Litteraturens historia i Sverige och Litteraturens historia i världen av Bernt Olsson och Ingemar Algulin,  Lyrikanalys av Lars Ellström och Epikanalys av Claes-Göran Holmberg och Anders Ohlsson.  Litteraturhistoriens grundbegrepp av LArs Ellström och Staffan Bergsten och Uppsasarbete av Ing-Britt Lindström.

Bland skönlitteraturen vi ska läsa ses bland annat Archilocos, Lysistrate, Medea, Odysséen, Horatius, Ovidius, Platon, Sapfo, Sofokles, Vergilius, Decamerone, Dante, Eddan, Petrarca, Gunnlaug, Rolandssången, Francois Villon, Shakespear, Margareta av Navarra, Cervantes, John Donne, Ronny Ambjörnsson, Robinson Crusoe, Lucidor, Moliére, Racine, Swift, Voltaire och en drös till.

5 svar på ”Ingen billig litteraturhistoria”

  1. ”Hur har studenterna råd?”

    När jag pluggade littvet lånade jag nästan all kurslitteratur. Inte en chans att jag hade haft råd att köpa allt.

  2. Enligt O: Litteraturens klassiker band 1-18 står på litteraturlistan, köper jag alla kostar det 1008:- på Bokus trots att de är i pocket.

    Jag får nog köpa lite pö om pö under hösten!

    Maria: ja, det blir en rajd till biblioteket snart!

  3. Som tur är finns ju mycket av det som ni ska läsa på nätet. Projekt Runeberg m.fl. finns ju, där sedan länge avlidna författares verk finns upplagd som hypertextdokument. Gratís och enkelt!

  4. I know. Jag har skrivit på Runeberg för hundra år sen. Ska leta lite där. Tyvärr fanns inte Ibséns Ett dockspel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *