NaNoWriMo

Uppladdningarna för NaNoWriMo är i full gång. NaNoWriMo står för National Novel Writing Month och sker alltid i november varje år.  Hela projektet går ut på att få folk att sätta sig att skriva under en hel månad. Målet är att ha skrivit 50 000 ord mellan första och sista november. Genom att anmäla sig till projektet får du en press att börja. Tidsbegränsningen får dig att fortsätta. Det finns diskussionsforum där du kan få råd och tips och kunna vädra din skrivångest.

Det spelar inte så stor roll vad du skriver, bara att du skriver. Redigera och ändra får du göra sedan. För att hinna måste du låta pennan flöda eller tangenterna smattra. De flesta som påbörjar bokprojekt blir aldrig klara eftersom de väger varje ord på guldvåg. Det jobbet kommer sen. Under NaNoWriMo-månaden ska brödtexten flöda. Det är kvantitet som räknas – inte kvalitet. Får du ihop 50 000 ord har du vunnit och fått en bra grogrund till din bok.

Projektet startade 1999, då i juli, sen har man hållt sig till novembermånad. Varför det blev november är inte så konstigt, på de flesta ställen runt om i världen är november en månad med ganska dåligt väder, mörkt och tråkigt och lämpar sig väl för långa kvällar vid skrivmaskinen eller datorn.

Själv har jag gett mig på projektet både 2003, 2006, 2007 och 2009 utan att ha gått i mål. Jag är för ofokuserad och har för många projekt i gång och i år tänker jag faktiskt skippa att delta!

Men klockan 00.00 i natt går startskottet. Läs mer om NaNoWriMo här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *