Jag gör det. Jag gjört. Jag hoppar av.

Det känns onekligen lite kymigt. Här kommer jag in på litteraturvetenskapen. Har klarat av första delkursen i halvfartstempo och jobbat heltid samtidigt. Men så blir jag sjukskriven 50% på grund av hotande förtidsbörd. Ja, jag är gravid i vecka 31 (30+2) men bäbisen hotar med att vilja titta ut tidigare. För er som var med när jag skrev bloggen En annan sida vet ni att även min tidigare dotter kom för tidigt och uppenbarligen är min livmoder inte tillräckligt stark för att orka bära barn till fullgången tid.

Jag är nu sjukskriven 50%, jag får jobba på nåder om jag jobbar hemma från soffan och på tisdag fattas beslut om jag ska bli sjukskriven 100% eller inte.

Det är därför med lite sorg i hjärtat som jag bestämt mig för att inte läsa vidare på  delkurs 2. Tempot i kursen har intensifierat och istället för inlämningsuppgifter varannan vecka vilket passade mig bra så är det nu mer varje vecka.

Jag kastar därför in handduken och nöjer mig med 7,5 tagna poäng den här terminen vilket är kvartsfart. Har dock mailat institutionen och kollat om jag kanske kan ta ytterligare 7,5 poäng i vår istället. 7,5 poäng är inte så illa pinkat det heller.

0 svar på ”Jag gör det. Jag gjört. Jag hoppar av.”

 1. Såklart du ska tänka på bebisen så stanna du kvar i soffan med gott samvete! Jag har två prematurer så jag vet hur det där är. Stanna i soffan, ät praliner och blogga lite-litegrann bara ;-). Lycka till och hoppas pyret vill stanna kvar några veckor till.

 2. Tack!
  Jag hoppas studievägledaren säger att det börjar en 7,5-poängskurs sådär i mars/april som jag kan gå. Det vore min dröm 🙂 Då är bäbisen här och första intensiva tiden är över.

 3. Klart du ska tänka på dig o den lille för ingen kurs i världen är värt att det skulle hända något o det kommer fler kurser!!!
  Min bebbe nr. 2 hotade också att komma ut under hela grav. o delar av moderkakan släppte också men jag låg hemma o läste o stickade varavat med att ligga på sjkh (inte kul när man har en liten hemma) men han stannade till v. 35 o mår idag utmärkt, nästan 2m lång o många MVG på N prog. så det gick nog bra tillslut fast han var undernärd i livmodern.
  Vad jag vill säg är var försiktig o ta det lugnt så ska du se att det går bra!

  Kramis från en boknördsvän som även är en ”barnnörd”!
  <;D

 4. Du kan säkert ta dina poäng senare, nu låter det väl underbart att tillbringa tid i soffan med en dator och massor av böcker i högar omkring dig att blogga om! Var rädd om dig!

 5. Men du, det är väl inte att kasta in handduken? Att prioritera något liite viktigare?
  Böckerna finns kvar. 🙂 Om du vill kan du få Lunds litt.vet.lista som jag hade när jag läste litteraturvetenskap. Den är din, bara säg till! 🙂

  Kram

 6. Tänk vad de små liven kan ställa till med – och att de inte håller sig till planen… Jag jobbar också heltid och pluggar littvet på 50% och det är väldigt tufft…och 7.5 poäng är inte illa pinkat:)

 7. Tack alla ni fina för pepp!
  Ja, soffan, böcker och blogg låter som en bra plan de närmaste veckorna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *