Att läsa Vida

Nu är jag klar med Vida av Patricia Engels. Recension kommer. Jag kan dock redan nu förbereda er på att jag är mycket nöjd. Också för att jag hittade bästa stället att läsa den på, med vy över området Palermo i höjd med trädkronorna. Det passar boken på något sätt, att se hustaken, en liten del av trettonmiljonstaden där jag befinner mig. Vida handlar tillfälligheterna som gör livet, förutsättningarna vi har, tar och ger varandra. Personen vi får följa boken igenom har föräldrar från Colombia, alla nu boende i USA, och det sydamerikanska påbråt sätter stor prägel på självsynen och sätt att handskas med vardagen och de stora frågorna. Det är väl därför de smutsiga hustaken, tvättlinorna, kullerstensgatorna och den nittiotalsinspirerade discomusiken från bilarna passar så bra, sedda lite uppifrån medan jag läser.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *