Att prata om det

Varje dag sker övergrepp, fysiska och mentala. Där vi människor går över gränsen för vad som egentligen är OK, där vi tappar respekt för den andra och låter vår egen vilja bli den gällande. Den sexuella gråzonen som vi sällan tar upp för att vi är rädda att inte bli tagna på allvar, är svår att hantera. Just nu sker ett superviktigt upprop  om att våga prata om det på Twitter (#prataomdet), på bloggar och i redaktioner runt om i Sverige. Kvinnor och män berättar om tillfällen i livet där just gråzonen satt spår för resten av livet. Bakom initiativet ligger journalisten Johanna Koljonen och på sajten prataomdet läggs texter  och inlägg upp.

Det behövs inte djuplodande böcker för att text ska ta kraft, ibland räcker det att gå samman och kortfattat dela med sig till andra för att förändring ska ske, om så bara i sig själv.

Uppdatering I: Intervju med Johanna Koljonen i DN om #Prataomdet  här.

Uppdatering II: Nu finns också en sajt här med massor av berättelser. (samma som är länkad till ovan i texten)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *