När och hur läser ni egentligen?

Jag börjar året med att hurra för Bobs ankomst och lägga pannan i djupa veck över hur alla hinner läsa så himla mycket. På ett stressande sätt känner jag press att läsa mycket mer än jag gör och det ger mig prestationsångest. Aldrig har jag känt så här inför just läsning och det både stör mig och gör mig nyfiken på vad det dels beror på, och dels hur mycket ni läser och hur ni planerar för att hinna sluka den ena efter den andra boken.

Det är ju så mycket som man ska göra och hänga med i hela tiden. Filmer, böcker, magasin, tv-serier, scenkonstföreställningar, fester, middagar, vänner, egna projekt, motion och så klart jobb (skrivet helt utan genomtänkt ordning) är sådant jag försöker pressa in i min tid. Och böckerna, ja själva läsningen får ganska ofta, kanske oftast, stryka på foten när jag prioriterar. Oftast läser jag inte innan jag ska sova, utan som paus i jobb för att rensa hjärnan. Oftast sittande i fåtölj och ofta dricker jag kaffe när jag läser, ibland vin om jag jobbat sent och känner för det. Nu, i Buenos Aires läser jag nästan uteslutande på balkongen, hemma i Stockholm sitter jag i gungstol i vardagsrummet. Men som sagt, det är inte min första prioritering, inte heller min andra eller tredje. Frågan är om det ens är min fjärde.

Och för detta känner jag mig alltså stressad.  Jag vill ju, men det finns ju så mycket annat jag vill också.
Säg mig, hur gör ni?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *