När jag läser? Året 2010

Johanna ställer frågan i ett inlägg nedan om när och var vi läser. Själv gillar jag badkaret allra bäst men tillfällena när man kan ligga en stund där och plaska själv blir ju inte så många. Och så gjorde Bob entré i vårt liv och nu blir det nog ännu färre.

Under året 2010 läste jag mindre än jag någonsin gjort. Jag brukar ligga på runt 50-55 böcker per år men förra årets  resultat blir bottennoteringen 31 29 böcker.

Varför kan man undra? Jo, jag har ett bra svar. Jag fick en iPhone i februari och efter det så läser jag mer på nätet, bloggar, sociala medier och sånt på kvällarna. Jag tror helt klart att den är dåligt inflytande på mitt läsande.

Annars är semester bra. Då brukar jag få mycket läst, kanske 30% av årets läsning sker under semestern. Och så en liten stund i sängen varje kväll men oftast somnar jag ifrån.

Till och från jobbet på pendeltåget också men nu har jag ju jobbat hemifrån nästan hela hösten och jag kan inte påstå att jag på min 50% sjukskrivning sen oktober lyckats utnyttja tiden till att läsa. Snarare till att sova!

Lovar inte bot och bättring under kommande kvartal, ska vara glad om jag hinner läsa frukostböckerna. Nu håller jag på med Postcard Killers. Ska avsluta den och sen ge mig på Vyssan lull, januari månads frukostbok.

Vad tycker ni vi ska läsa i februari förresten?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *