Världsbokdagen: Lyckan kärleken och meningen med livet

Petra:

ELIZABETH GILBERT – LYCKAN KÄRLEKEN OCH MENINGEN MED LIVET
Elizabeth Gilbert ligger på badrumsgolvet och har ångest. Hon är strax över 30 och bor med sin perfekta man i sitt perfekta hus och lyckas inte bli gravid med de perfekta barnet. Ett barn som hon inte vet om hon vill ha. Vad vill hon ha? Vad är livet? Till slut bryter hon upp, flyttar ut ur det perfekta huset, skiljer sig och efter långa månader av sorg drar hon ut på en årslång resa för att hitta sig själv. Hon väljer att tillbringa fyra månader vardera i Italien, Indien och Indonesien. Alla länder som börjar på bokstaven I som i jag på engelska. På engelska heter boken Eat, Pray, Love vilket är en mycket bättre titel faktiskt eftersom det är precis vad boken handlar om.

Boken är uppbyggd i 108 kapitel, inspirerad av ett indiskt radband som har 108 kulor och varje land får 36 kapitel vardera. Varje kapitel kan dessutom läsas fristående eftersom varje kapitel innehåller en inre resa. Sammantaget följer det en kronologisk ordning. Lysande gjort. Meningen är att man ska kunna läsa lite här och där när andan följer på, men jag sträckläste den helt.

Boken är välskriven och otroligt inspirerande. Fast lika många som älskar den verkar också hata den! 🙂

Det här är ett inlägg i vårt tema: Böcker som inspirerat oss med anledning av Världsbokdagen, 23 april.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *