Höst-fruncher

Breakfast Book Club träffas ju varje månad och äter frukost och diskuterar en bok vi gemensamt läst. Men 7.30 är en Väldigt Tidig Tid för somliga. Man orkar helt enkelt inte släpa sig upp till Vetekatten och prata böcker så dags. Därför hade vi under våren ett par bruncher på fina Långbro värdshus med starttid 11.30. Det fortsätter vi med under hösten.

16 oktober pratar vi memoarer. Du hittar information på vår Facebook-sida och anmäler dig till Petras mejladress som du finner där.

Den andra brunchen blir i slutet av november, närmare bestämt den 20 november. Temat kommer definitivt bli Jul i romaner, men vilken titel vi tar utgångspunkt från har vi inte bestämt ännu. Kom med! Maten är så himla god och människor som brunchar är så trevliga!

_______

Medan jag skriver den här bloggyn tänker jag på ordet brunch och konsulterar mitt husorgan Språktidningen. Så här säger de: Ordet frunch är en sammandragning av frukost och lunch, i analogi med den engelska motsvarigheten, där man dragit ihop breakfast och lunch. Ordet frunch är inte nytt, men har ökat i användning de senaste två åren. Frunch är en naturlig och självklar ordbildning för fenomenet ifråga.

I min ungdom kallades måltiderna frukostmiddag och åts i köket klockan 15 på helgerna.  Hur som helst: Jag ändrar i rubriken. Frunch!

0 svar på ”Höst-fruncher”

  1. Språktidningen är en ständig källa till lärdom! Brukar gratisläsa den på biblioteket, men en prenumeration vore nog inte fel. Brunch eller frunch? Ja, frunch så klart! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *