Frukostintervjun: Stephanie Tärnqvist

Stephanie Tärnqvist är presskontakt på Månpocket och Bonnierpocket. Stenkoll på bra böcker har hon och gillar förstås både pocket och frukost. Hur ser hennes morgonvanor ut?
stephanie frukostGodmorgon Stephanie! Vad äter du till frukost?
Det viktigaste är en stor kaffe med mjölk. Sen tar jag mig några mackor till det.

Läser du helst morgontidningen eller en roman till frukosten?
På morgonen blir det morgontidningen. Det kan tyckas lite konservativt =)

Inte, då. men en bra morgonroman, vad kan det vara?
Allt som får en att bli nyfiken på dagen som kommer! Bonjour tristesse är aldrig fel att starta dagen med, trots det något motsägelsefulla intryck man får av titeln. Annars tycker jag att alla böcker av Jonathan Safran Foer är värda att starta dagen med. Särskilt Everything is illuminated. Den blir man nyfiken av.

Vad läser du just nu?
Just nu läser jag The Bathing Women av den kinesiska författaren Tie Ning (tyvärr inte översatt till svenska ännu) och Grand final i skojarbranschen av Kerstin Ekman. Också längtar jag till att Caitlin Morans Konsten att vara kvinna kommer ut som pocket! Då ska jag läsa den igen.

Ja! Den längtar jag också efter. Vad använder du som bokmärke?
Ett bokmärke som författaren och retorikexperten Marie-Louise Zeisig har gjort. Hon har klippt ut det från en av sina målningar (hon är konstnär också!) och det är jättefint!

En viktig avslutande boknördsfråga är förstås hur du sorterar böckerna i hyllan?
Jag sorterar efter geografiskt ursprung – samlar författare från olika geografiska regioner på samma ställe (favoriten är såklart Svarta Havet). Det är ett väldigt bra system, för då upptäcker jag lätt om det ser glest ut på något område.

Så smart! Jag måste prova på en gång. Tack för intervjun och ha en fortsatt fin dag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *