Frukostintervjun: Camilla Grebe&Paul Leander-Engström

Camilla Grebe och Paul Leander-Engström har slagit sig samman och skrivit thrillern Dirigenten från Sankt Petersburg. Moskva Noir låter lockande! Och författarnas frukostvanor – hur är de?

4797_PressImage4Godmorgon Camilla och Paul! Vad äter ni till frukost?
Camilla: Snutkaffe (vanligt bryggkaffe med mjölk) och knäckebröd med ägg och kaviar.
Paul: Min frukostsmak varierar lite men oftast är det havre-och quinoagröt med hemmagjord plommonsylt, valnötter och kanel. Det står jag mig på. Till det ett glas juice och English breakfast te.

Läser ni helst morgontidningen eller en roman till frukosten? 
Camilla: Morgontidningen. Annars finns väl risken att jag skulle bli sittande väldigt länge.
Paul:Tidningen är min morgonläsning på vardagar och då jag spar böcker till kvällen. På helger och semestrar läser jag ofta böcker på morgonen, men då måste de vara spännande för att jag ska ha ro i kroppen att läsa.

En bra morgonroman, vad kan det vara? 
Camilla: Varför inte en novellsamling i stället? Då kan man ju klämma en berättelse till kaffet.

Vad läser ni just nu?
Camilla: Just nu läser jag Ferdinand von Schirachs utmärkta novellsamlingar ”Brott” och ”Skuld”. Fascinerande livsöden – skickligt tecknade i bara några få meningar – som alla har brott som gemensam nämnare.
Paul: Sista sidan i Leif GWs Den Döende Detektiven.

Vad använder ni som bokmärke? 
Camilla:  Jag viker hörnen. Jag vet, man får inte, men bokmärken tappar jag bara bort …
Paul:  Hundöra.

En viktig avslutande boknördsfråga är förstås hur ni sorterar böckerna i hyllan?
Camilla: Mina böcker står i våldsam oordning i hyllan. De ligger också i högar på golvet och i fönstren. En dag, tänker jag, en dag när jag får tid ska jag gå igenom alla och sortera dem … Fast de är faktiskt indelade i två huvudgrupper: de lästa och de som ska läsas.
Paul: Jag längtar efter att ta mig an projektet att sortera. Tills vidare finns det bara några grovavdelningar: ordböcker, reseböcker, Rysslandsrelaterat, klassisk skönlitteratur och en ständigt växande spänningsdel.

Då är mitt förslag att ni läser andra frukostintervjuade och får finfina tips för boksortering.  Ha en fortsatt bra dag och sommar!

(Foto Lars Trangius)

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *