Frukostintervjun: Dag Öhrlund

Nog blev vi lite förvånade när vi hörde att thriller-författaren Dag Öhrlund skulle komma med en feelgood-bok. Det lilla hotellet på Rue d’Amour är en välskriven och oväntad berättelse där ett visst rum får berättarröst, både om det lilla och stora livet.

Godmorgon! Vad äter du till frukost?
God morgon själv! Jag har en lång startsträcka på morgonen och slarvar dessvärre ofta med frukosten. Jag behöver däremot litervis med kaffe för att bli människa. De gånger jag äter så blir det ett par smörgåsar med varierande pålägg och ibland ett eller två löskokta ägg.

Foto Isabell Alison Öhrlund

Läser du helst morgontidningen eller en roman till frukosten?
Varken eller. Jag tittar på morgon-tv, dricker kaffe med min lilla kinesiska nakenhund i knäet och betraktar storögt vad som händer i vår märkliga och fascinerande värld.

Jag önskar också att jag hade en hund i knät vid mitt världsbetraktande. En bra morgonroman, vad kan det vara?

Förmodligen hellre något mjukt och kanske humoristiskt än något hårdkokt. Varför inte något av den underbare människoskildraren Arto Paasilinna?

Vad läser du just nu?

Jag läser Ambus av James Patterson och James O. Born, på originalspråk.

Vad skriver du på just nu?
Jag har nyss färdigställt en fristående långnovell, ska börja redigera nästa bok i serien om Ewert Truut och därefter börja skriva fortsättningen på ”Domaren”, om den psykopatiska domaren Suzanne. 

Vad använder du som bokmärke?

Det varierar, men ofta post it-lappar.

En viktig avslutande boknördsfråga är förstås hur du sorterar böckerna i hyllan?
En ständig kamp för att skapa ordning och logik. En kamp mot mig själv där jag oftast förlorar. Men jag vet alltid var mina favoriter står. :o)
Bästa frukosthälsningar

Ja, det där sorterandet. Tack för intervjun, och ha en fortsatt bra dag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *