Frukostintervju med Maud Öquist

För flera år sedan var jag med på ett och annat bokbyte som arrangerades av en bokbloggen En bok om dagen,  och som drevs av Maud Öquist. Det var nästan lika spännande att  hitta på något kul bokligt till den utvalda mottagaren som att packa upp paketet som någon hade gjort i ordning. Nu har Maud startat Pocketbox som bygger på samma idé. Det går ut på att man köper månadens box som innehåller en hemlig bok och diverse tematiska tillbehör som te och godis. Rolig grej tänker vi och hör genast av oss och kollar upp … frukost-vanorna.

Godmorgon Maud! Vad äter du till frukost?
Jag är vanemänniska och till vardags äter jag alltid två skivor
hårt bröd med Norrgott och en rejäl balja svart te. Svintråkigt i andras ögon men det funkar bra för mig. De här dagarna är jag ute och reser, vilket innebär hotellfrukost med lite lyx!

Du skulle se mina frukostar.  Läser du helst morgontidningen eller en roman till frukosten?
Jag läser lokaltidningen Piteå-tidningen till frukosten. Läser man den så vet man allt om vad som händer i Piteå och mycket lite om vad som sker utanför kommungränsen. Lyckligtvis finns nyheter att se på teven!

Vad läser du just nu?
Just nu ska jag börja läsa Ett jävla solsken eftersom det är bokcirkelboken för den här gången.

Bra bok! Vad använder du som bokmärke?
Jag är kass på bokmärken! Jag använder vad som helst som  bokmärke, utom ”riktiga” bokmärken. Jag tappar ständigt bort alla  fina bokmärken som jag ändå då och då köper…

En viktig avslutande boknördsfråga är förstås hur du sorterar böckerna i hyllan?
Bokhyllesortering… Mina pocket står i en egen hylla, i färgordning. Inbundna böcker står i andra hyllor, så som det ser snyggt ut. Det är oerhört opraktiskt, för jag får alltid leta efter den bok jag behöver. 🙈

Haha, ja du får vara sparsam med böcker. Lycka till med företaget!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *