Våga stå upp!

Visste du att de flesta människor hellre dör än talar inför folk. Hur sjukt är inte det? Varför är vi så usla på det här med tal och prata inför folk i Sverige? Vi har det inte direkt med oss från skolan som man har i till exempel USA där muntligt framträdande är en självklarthet redan på dagis. Alla minns väl med fasa de obligatoriska redovisningstillfällena i skolan när man skulle stå med blossande kinder inför hela klassen och berätta om något meningslöst.

Eller det här med att hålla tal på födelsedagar eller bröllop. Bara själva tanken kan ju få en att må illa. Det är så mycket som ska presteras. Man ska vara känslosam, gärna lite rolig och ihågkommen. Orimliga krav på en ovan talare och handen på hjärtat, det är hemskt att lyssna på också.

Nu har äntligen stå-uppkomikern Karin Adelsköld skrivit en fiffig handbok i konsten att tala inför folk. Där avslöjar hon stå upp-komikernas knep och tricks och delar glatt med sig av sina erfarenheter. Ett måste för alla vars magar vänder sig när man tänker tanken att hålla tal. Redan på sidan 15 känner jag mig styrkt och redo för att gå ut och tala. Eller….ja, lite mer än tidigare i alla fall.

Boken är inte bara full med smarta tips – den är faktiskt också riktigt roligt och underhållande skriven. Köp och läs nu!

Våga stå upp! ges  ut av Forma books.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *