Frukostintervju med Simona Ahrnstedt

Hon har förgyllt vår vardag med fina, välskrivna romanceböcker under flera år. Det är helt enkelt dags att göra en frukostintervju! 

God morgon Simona! Vad äter du till frukost?
Frukost är mitt favoritmål. Jag äter helst löskokt ägg som jag doppar stavar av hårt rostat med smör i. Eller toast med ost och marmelad. Eller äggröra med vita bönor. Eller amerikanska pannkakor med lönnsirap. Som sagt; frulle är det bästa jag vet. Näst efter fika, förstås.

Läser du helst morgontidningen eller en roman till frukosten?
Alltså. Jag jobbar jämt, så jag sitter nog och skriver till frukosten… Hela den här intervjun har jag till exempel spillt ägg över.

En bra morgonroman, vad kan det vara?
Jag läser sällan böcker på morgonen, för då jobbar jag som mest effektivt. Helst läser jag i soffan på kvällen när alla ”måsten” är klara. Och då gärna en romance. Eller en nyskriven svensk bestseller. Jag föredrar välskriven underhållning alla dagar och kvällar i veckan. Livet är för kort för tråkiga böcker.

Vad läser du just nu?
Dels läser jag en massa hemliga manus. Jag är rådgivare åt romance-förlaget LOVEREADS och letar manus åt dem. Annars läser jag just precis nu en novell av Tessa Dare: Lord Dashwood missed out. Det är en hysteriskt rolig historisk romance om en kvinna som skrivit en ilsken pamflett om en man som dumpade henne. Pamfletten har blivit en storsäljare och gjort henne till en känd författare. Sen hamnar hon i ett mycket trångt utrymme under mycket lång tid tillsammans med en mycket sur Lord Dashwood som just återvänt från de sju haven och inte är road av att ha blivit uthängd och gjord till åtlöje.

Måste läsa! Vad använder du som bokmärke?
Jag viker hörn. Överhuvudtaget behandlar jag mina böcker hårt. Släpar med dem i väskor och i badet. Viker hörn, stryker under och skriver arga utrop i marginalerna. Jag har dock även fina bokmärken som är souvenirer från olika resor jag gjort. De tappar jag tyvärr bort precis hela tiden.

En viktig avslutande boknördsfråga är förstås hur du sorterar böckerna i hyllan?
De står sorterade dels i kategori: romance, andra romaner och facklitteratur. Jag gör mycket research och har böcker om allt från medeltiden, sex och finansvärlden till böcker om krig och sjukvård. Men så har jag också ett mer sinnrikt system där de böcker jag för tillfället älskar mest får bästa platsen. Sen har jag en egen hylla för mina författarkompisars böcker. Böcker jag inte gillar vänder jag med ryggen inåt och sen åker de i soporna. Jag har ett rätt känslofyllt förhållande till mina böcker.

Tack för intervjun Simona! Storgillade ditt första bokval åt Lovereads, Grejen med kärlek

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *