Frukostintervjun: Stina Jackson

Vi är många som med förtjusning läst hennes debutroman Silvervägen i sommar. En finstämd och mångskiftande (spännings)roman med thrillerinslag, glesbygd, och vältecknade karaktärer. Vi måste förstås kolla upp vad Stina Jackson äter till frukost!

Foto: Stefan Tell

God morgon Stina! Vad äter du till frukost?
Godmorgon! Jag brukar börja dagen med att springa en runda med hunden. När jag kommer tillbaka är det kaffe, havregrynsgröt och färska bär som gäller. Jag är alltid utsvulten på morgonen och älskar verkligen frukost. Dagens bästa stund!

Läser du helst morgontidningen eller en roman till frukosten?
Jag brukar faktiskt skriva medan jag äter. Morgonen är min kreativa tid då hjärnan funkar som bäst så jag dukar upp frukosten vid datorn och hamrar på tangenterna mellan tuggorna.

Gillar också att äta frukost vid datorn. En bra morgonroman, vad kan det vara?
Romanen jag skriver på. Om jag tar en skrivfri morgon så läser jag gärna något stort och mäktigt, som Cormac McCarthys Gränstrilogi.

Vad läser du just nu?
En Amerikansk Förlust av Philipp Meyer. Det är en vacker och sorglig glesbygdsskildring, helt i min smak. Ny amerikansk litteratur med doft av Faulkner. Rekommenderas!

Meyers roman finns på min att läsa lista. Får kanske flytta upp den ett par steg. Vad använder du som bokmärke?
Ett gammalt hederligt hundöra. Jag har försökt använda mig av vackra bokmärken genom åren, men jag lyckas alltid slarva bort dem innan bokens slut, så jag har gett upp. Hundöra funkar fint.

Hundöron är utan tvekan ett av de mest klassiska bokmärkena världen över. En viktig avslutande boknördsfråga är förstås hur du sorterar böckerna i hyllan?
Favoritförfattare och älsklingsböcker får stå i ögonhöjd. Resten får trängas närmare golvet. Eller i garderoben där jag för tillfället förvarar alla böcker som inte ryms i hyllorna. Böcker är defintivt viktigare än kläder hemma hos mig.

Tack för intervjun Stina!

2 svar på ”Frukostintervjun: Stina Jackson”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *