Sommarlov och boktips

Bloggen tar sommarlov! Vi avslutar terminen med långa listan ”vilka böcker ska vi läsa i sommar”. Vi finns förstås hela sommaren på Instagram.

Rodham av Curtis Sittenfeld. Hur skulle Hilary Clintons liv gestaltat sig om hon inte gifte sig med Bill? Wahlström & Widstrand 2020

Flickornas tystnad av Pat Baker berättar Iliaden från kvinnornas sida. Hjälten Akilles från Trojanska kriget var någon helt annan sedd ur kvinnlig synvinkel. Albert Bonniers Förlag 2020.

Vid min sida av Sheila O´Flanagan. Hustrun till en av Irlands rikaste män står ensam när maken plötsligt försvinner spårlöst. Hoppas på en uppslukande bladvändare. LB Förlag 2020.

En stund är vi vackra på jorden av Ocean Vuong. En son skriver till sin mor som inte kan läsa. Tror på en vacker och innerlig text. Natur&Kultur 2020.

Ett halvt liv av kärlek av Eileen Chang. Höstens första frukostbok. 30-talets Shanghai, vad finns inte att gilla liksom. Atlantis.

Vägen av Cormac McCarty. En dystopi om en far och hans son som precis alla har läst utom vi. Albert Bonniers förlag 2017.

The Burgess boys av Elisabeth Strout. Älskar Elizabeth Strouts romaner och har den här oläst. Storytel.se

Juni, juli och halva augusti av Marie-Louise Marc. Hon är en fantastisk svensk feelgoodförfattare som jag läst allt av. Hennes nya ska jag sluka. Printz Publishing 2020.

Daisy Jones & The Six av Taylor Jenkins Reed. Rekommenderad till oss av alla möjliga bokmänniskor, så vem är vi att säga nej? Bookmark 2020.

Berättelsen om ett liv av Peter Handke. Han ska vara en makalös författare oavsett. Ska därför försöka mig på denna lilla korta text. Albert Bonniers Förlag 2019.

Parisaren av Isabella Hammad. Palestina och Paris i början av 1900-talet. Norstedts.

Goda grannar av Mattias Edvardsson som följer upp världssuccén En helt vanlig familj. Utgiven på Forum 2020.

Tyska huset av Annette Hess. 60-talet och Frankfurt. Albert Bonniers.

Som en öppen bok av Sara Molin. En feelgood som inleds med ett citat ur en av Merri Viks Lotta-böcker. Oemotståndligt! Norstedts 2020.

Pesten av Albert Camus. Nyutgiven klassiker om en farsot som drar över världen. Ni fattar. Albert Bonniers.

En halv värld bort av Mike Gayle, en feelgood i Londonmiljö. Tror på en hjärtevärmare. Norstedts 2019.

Blodsbunden av Augustin Erba. Älskade Snöstorm, vill nu läsa allt av Erba. Albert Bonniers 2015.

Och till sist: Missa inte Samlade verk av Lydia Sandgren. Trevlig sommar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *