fredagssurr

Det pågår nu diskussioner om ifall den påstått signerade J.D. Salinger’s The Catcher in the Rye,  verkligen är signerad av Salinger eller inte. Auktionen hänger så klart på detta faktum, eftersom det är signaturen i sig som är det mest värdefulla. En intressant diskussion tycker jag. Jag tänker på hur jag dreglat över Marilyn Monroe-signerade böcker och tidningar på diverse auktioner och forum, men aldrig egentligen tvivlat på att det just varit hon som stått för autografen eller inte. Naivt, jag vet. Och så följer ju tanken såklart hur mycket en människas namnteckning, vems den än är, kan vara värd. En namnteckning liksom, något bl a Carl-Johan Vallgrens Kunzelman & Kunzelman så intressant tar upp.

Nu säljs också den bok som tros bli den dyraste i hittills i världen; John James Audubons bok Birds of America som värderas till 8.8 miljoner dollar. Osignerad. Den finns bara i 119 exemplar, varav 108 ägs av museum.

Vad vill jag ha sagt med detta? Ingen aning. Fredagshjärnan ni vet, som en humla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *