Tiden

Söndagssnicksnack. Jag är nu inne på upploppet av Den amerikanska flickan (Monika Fagerholm). Åh vad jag älskar. Jag läser så sakta jag kan för att den aldrig ska ta slut. Hur kunde jag känna motstånd innan? tänker jag nu nästan provocerat. Galna värld. Jaja. För att hålla hjärnan och hjärtat vid gott mod trots att slutet på boken närmar sig har jag redan bestämt att jag ska läsa om Gustav Tegbys underbara pjäs Alla älskar Madoff (Combine teaterförlag). Gustav är en fantastiskt varm och fin person och en helt makalös dramatiker som i den allra mörkaste av livsdjup får läsaren att känna skrattet bubbla i tårarna. Få förunnat att ha den förmågan. Så nu känns det bättre. Och så visar på något sätt båda verken två olika sidor av samma tid, den som är vår, och så himla himla svår att förstå ibland. Så svår att vi låtsas att det är en lek där det är vi som bestämmer och inga andra.

2 svar på ”Tiden”

 1. Du anar inte hur glad jag är för det! Och även andra Fageholmromaner
  som jag inte läst. Tyvärr får jag inte tag på dem här, men jag får väl
  be någon skicka så småningom eller vänta till i (svensk) vår när jag
  flyttar hem till Sverige igen.

  Johanna

  2010/9/27 Disqus <>:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *