Är det så här vi ska läsa i framtiden?

IDEO är ett företag som utvecklat tre nya koncept för att läsa böcker, diskutera och hålla bokcirklar. Eller bara dubbelkolla fakta, få mer information och dyka djupare ner i litteraturen. Kolla filmen och se deras tre olika programvaror, Nelson, Coupland och Alice.

Särskilt applikationen Alice blir intressant. Den tar dig utanför boken, ger dig nya kapitel. Befinner du dig på en särksild geografisk plats kan du få mer information just där. Du kan skriva egna kapitel och alternativa versioner och lägga till så andra kan läsa. Men, hur många är intresserade av det? Vill man få formatet ”bok” att bli mer som internet där man kan surfa iväg hur långt som helst eller vill man fokusera på en historia. Det känns splittrat. Som om man vill få en bok att bli ett tv-spel istället. Är inte bokens styrka att den är stängd, avslutad och inom pärmar eller är vi bara inte redo för att låta den utvecklas?