Nobelpristankar….

Min första spontana tanke när jag hörde att Mario Vargas Llosa fått nobelpriset i år var: ”Wow! Vad kul och oväntat”. Det är en författare jag varit jättesugenpå att läsa länge men det har inte blivit av. Den stygga flickan har legat på nattduksbordet i oläst-högen ett bra tag och nu kanske jag borde ta tag i och läsa den.

Men så läser jag lite om honom och hans böcker och blir lite halvt osugen ändå. Sexist? Gubbsjuk? Nyliberal? Titlar som Den stygga flickans rackartyg och Bockfesten.

Men så läser jag att  han också skrivit en bok om Paul Gauguin, Paradiset finns om hörnet, och en doktorsavhandling om Gustave Flaubert och så blir jag lite sugen ändå.

Och så har han sjukt snygga boksomslag till sina böcker:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *