Luhrmann gör Gatsby?

Det verkar som att Baz Luhrmann som gjort bland andra de färgsprakande filmerna Romeo + Juliet och Moulin Rouge, härnäst ska ge sig på att göra en ny filmversion av F. Scott Fitzgeralds finfina roman The great Gatsby. Jag tyckte mycket om boken när jag läste den, framför allt för det enkla sättet den beskriver människans simpla grundbehov av att bli  sedd och vad den drivkraften gör med oss – beskrivet med ursnygga detaljer av både karaktärer, miljö och inre känsloliv.

Snicksnacket säger Leonardo DiCaprio kanske blir den som får axla rollen som Mr Gatsby himself. Bra casting i så fall om ni frågar mig. Och Rebecca Hall skulle göra en strålande bra Daisy, om det blir som läsningen gjordes (läs länken för att fatta vilken läsning), vilket så klart är väldigt långt ifrån säkert.  Oavsett kommer det blir en film att längta till tror jag.Den gamla godingen med Robert Redford oh Mia Farrow går inte heller den av för hackor.

ps. Vilken filmtemadag det blev för mig idag. Ja, någon gång ska vara det också. ds.

0 svar på ”Luhrmann gör Gatsby?”

  1. Åh, vilken god nyhet! Kan verkligen se Luhrmann göra Gatsby och DiCaprio känns faktiskt inte alls särskilt konstigi rollen utan snarare nästan sjlävklar. Nu gillade jag också iofs Redford/Farrow-versionen och boken också så det kan ju gå på två sätt när man se den här. Antingen är man redan så vänligt inställd att man gillar oavsett, eller så blir man besviken för att det helt enkelt inte kan leva upp till förväntingarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *