National Book Award-vinnaren: Patti Smith

Jag tycker verkligen att Patti Smiths Just kids förtjänar vinsten i National Book Award, kategori: nonfiktion.
Jag älskade den från första sidan, och kände mig varm i magen så fort jag höll den i min hand. Jag köpte den i en bokhandel i Silver Lake, Los Angeles i februari. Patti Smith själv var där för att signera och jag och mina polare Amanda och Ida var alldeles till oss i trasorna. Men vi var långt ifrån de enda som kände för att få en nästan utomjordiskt legendarisk signatur i boken. Jag fick könummer 538, jag har det fortfarande kvar- bokhandelns visitkort med det handskrivna numret. Tyvärr hade vi bara en timme på oss innan vi skulle iväg på jobb, personalen i affären sa att det skulle ta mycket längre tid än så, och vi gick därför och sorgdrack ett glas vin istället på ett ställe nära. Hon kanske skulle behöva gå ut och röka eller något, Patti? Men nä, det gjorde hon inte under den där timmen. Men jag hade köpt boken på rätt plats. Det kände jag tydligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *