PT Anderson gör film av Pynchon-bok?

En av mina absoluta favoritregissörer Paul Thomas Anderson  ska enligt LA Times kanske göra film av Thomas Pynchons senaste roman Inherent Vice. Pynchon som är en av de ständigt kandiderande till Nobelpriset i litteratur, har skrivit sju romaner, den första som gavs ut på svenska var Buden på nummer 49 (The Crying of Lot 49) 1967. Inherent Vice är en deckare av det klassiska slaget, om en privatdetektiv som av sin ex-flickvän blir indragen i komplicerad historia av ekonomisk brottslighet och mord i Los Angeles. Året är 1969 och rapportering om rättegången mot Manson-familjen fyller tidningarna.

PT Anderson som gjort filmer som Magnolia, There will be blood och Punch drunk love har utan tvekan bra förutsättningar att göra något strålande av den här historien. Jag hoppas på en deckare i rökig noir-stil á la Chinatown och Sunset Boulevard.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *