11 snabba om 2010

Årets älskling: Monika Fagerholm. Upprymdheten jag kände när jag sent omsider började läsa Den amerikanska flickan går inte att likna vid knappt något. Och den höll i sig boken igenom. Glitterscenen som jag läste ett tag efter tack vare underbara Petra som gav mig den i present, sätter Fagerholm oerhört högt på min älsklingslista. I år till och med högst.

Årets HURRA!: Victoria Ocampo – Hade aldrig hört talas om denna legendariska människa för Syd- och Nordamerikanskt litteraturliv innan. Nu är jag i det närmaste besatt av att lära mig mer! Fantastiskt cool och inspirerande. Plus att hennes storslagna hus och trädgård numera är museum utanför Buenos Aires innerstad.

Årets seging: Edwin Williamsons Borges: A Life. Kommer bara inte igenom den . Fattar inte varför.

Årets lilla goding: Vida av Patricia Engel

Årets ”låt det aldrig ta slut”: Alice Munros Hateship, Friendship, Courtship, Loveship, Marriage

Årets ”Vem vill läsa det här?”: Ares tecken av Buthler & Öhrlund. Bland det värsta jag läst.

Årets mersmak: Uwe Timm efter att ha läst Upptäckten av currywursten.

Årets misslyckande: Jag klarade inte av att läsa klart De fattiga i łódź. Den var för hemsk. Jag klarade det inte. Men jag ville verkligen.

Årets dramatik: Gustav Tegbys Alla älskar Bernie Madoff

Årets ”två på raken”: Läste om Den vidunderliga kärlekens historia och fortsatte direkt med Kunzelmann & Kunzelmann. Jag gillar verkligen Carl-Johan Vallgren.

Årets vardagshjälte: Fem asiatiska kök av Yukiko Duke

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *