Bokcirklar är hett, hett, hett

Hela Stockholm blir en bokcirkel genom Stockholm läser-projektet som anordnas av Stadsbiblioteket och Författarcentrum. Det är sjunde året detta arrangeras och en jury väljer ut årets bok och det är alltid en bok med stockholms-koppling. Årets bok är Norrtullsligan av Elin Wägner. Här kan man läsa mer om Stockholm läser och olika träffar som anordnas kring boken.

För alla medlemmar i Ester Ringnér-Lundgrensällskapet, författaren mer känd som Merri Vik som skrev Lotta-böckerna kan man vara med och bokcirkla i Stockholm kring Lotta-böckerna. Du måste vara medlem i sällskapet för att delta. Första träffen är redan 25 januari så skynda att anmäla dig.

Enbokcirkelföralla har massor av bokcirklar igång som vanligt. På Facebook kan du söka efter bokcirklar och hitta folk till cirklar du själv drar igång. Dessutom kan du delta i bokcirklar om Jokern av Markus Zusak den 31/1 och 7/2 på bloggen och Den unge Werthers lidande av Goethe den 27 februari på Facebook.

Bokcirkelonline cirklar i januari om Penelopiaden av Margaret Atwood, diskuterar gör man i deras forum.

Det bara sprudlar och pyr och diskuteras överallt kring böcker. Bokcirklar är verkligen hett och var ju temat för P3 Kultur i söndags då Karin Berg från En bokcirkelföralla pratade om cirklarna som en ny folkrörelse.

Nästa frukostbokcirkel i Breakfast Book Clubs regi sker på Vetekatten 27 januari 7.30 i Stockholm. Alla är välkomna men osa gärna innan på Facebook. Boken vi diskuterar är Vyssan lull av Carin Gerhardsen.

Och skulle ingen av dessa böcker falla dig i smaken finns fler cirklar på Bokcirklar.se.

0 svar på ”Bokcirklar är hett, hett, hett”

 1. BOKCAFÉ PILGATAN i UMEÅ

  Läsecirkelfrukost
  Lördag 19 februari kl 10.00 (obs tiden!)

  Lena Kjersén Edman, litteraturvetare och läslustinspiratör,
  berättar om glädjen och nyttan med läsecirklar

  Entré 70:-/50:- inkl. frukost Medarr: ABF

 2. Tjej-läsning!
  Reseskildringen ”UNDER MINA VINGAR” av författaren Linda Löwenreis bör läsas av varje vuxen kvinna!
  Dokumentären sträcker sig över gränserna och innehåller en otroligt spännande nutidshistoria samt viktig samhällsinformation!
  Linda reste med sin man till hans hemland Pakistan och bodde där i flera år när Migrationsverket svek dem! Till sist blev den svåra jordbävningen i landet deras räddning!
  Boken säljs av läsekretsen ”Verkligheten 2011” fram till 1/6 och kostar endast 120:- inkl. porto, inbetalningskort medföljer.
  V.H. Diana Sjöholm/skribent

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *