Klassiker-in-box

Bonniers släpper nu två boxar med ungdomsklassiker. En är lite mer äventyrsintriktad, pojkig om man vill, och innehåller Robin Hood, Robinson Crusoe, Jorden runt på 80 dagar, De tre musketörerna 1 och 2 samt Skattkammarön.

Den andra boxen innehåller lite mer flickiga böcker. Flera av mina absoluta favoriter som Pappa Långben, Alice i Underlandet, Unga kvinnor, Den hemliga trädgården och Agnes Cecilia.

Både Pappa Långben och Unga kvinnor är böcker jag läst flera gånger. Särskilt Unga kvinnor.

Boxarna är jättefina och illustrerade av Robert Vallmark och Lina Bodén. Dock tycker jag precis som Lyrans noblesser och En full bokhylla att det är tråkigt att man genusseparerade boxarna så. Varför inte ha blandat upp det?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *