Starta din egen Breakfast Book Club

Breakfast Book Club startades i april 2010 och består nu av en trogen skara frukosterare som dyker upp varje månad tillsammans med några nya ansikten varje gång.

Idén är enkel. Tidsbrist och familjeliv gjorde att jag inte känner att jag hinner eller har möjlighet att bokcirkla på kvällar och helger men en frukost är enkelt att klämma in innan jobbet. Vi ses på ett centralt café i Stockholm, Vetekatten, som är charmigt med karaktär och ligger lagom nära centralstationen så att alla kan ta sig till sina arbetsplatser när frukosten är slut.

Vi ses en gång i månaden på konditori Vetekatten som öppnar 7.30 och vi hänger på låset, beställer det vi vill äta och dricka och diskussionerna brukar komma igång runt kvart i åtta. Det är alltid supertrevligt, oavsett om boken vi läst varit bra eller dålig. Vid två tillfällen har vi haft författarbesök vilket gett en extra dimension till boken.

Runt halv nio brukar jag presentera nästa månads frukostbok och sen kan folk droppa av när de behöver för att hinna till sina respektive jobb.  Ganska ofta har vi fått böcker från förlagen och det har varit jag som bestämt nästa månads bok. Det har varit enklast så men jag är öppen för förslag!

Vill du starta din egen Breakfast Book Club? Hör av dig till oss så hjälper vi er att komma igång och vi kan puffa för era träffar här på bloggen.

I Stockholm har vi använt Facebook som marknadsföring för träffarna och det har fungerat jättebra men man kan göra som man vill.

Det skulle vara jätteroligt om det startades frukostcirklar även i andra städer. Maila petra@picha.se om du är intresserad av att driva Breakfast Book Club på din ort.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *