Världsbokdagen: Inger Alfvén – Judiths teater

Johanna får avsluta dagens maratonblogg med boktips.

INGER ALFVÉN – JUDITHS TEATER:
Judiths teater läste jag på gymnasiet. På grund av huvudkaraktärens tydliga identitetssökande, blev den den av Alfvéns romaner som betdde mest, även om jag under gymnasieperioden höll alla romaner av henne väldigt högt. Judiths längtan efter kärlek, en egen plats, egna tankar och självständighet från omvärlden kändes då väldigt lockande. Och även om komplikationerna som blir följderna av denna längtan, kunde jag känna inspiration att vara lika fri som hon. Jag har inte läst den efter första gången, men hoppas att den håller även idag.

Det här är ett inlägg i vårt tema: Böcker som inspirerat oss med anledning av Världsbokdagen, 23 april.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *