Världsbokdagen: Lilla sparvel av Barbro Lindgren

Petra:

LILLA SPARVEL AV BARBRO LINDGREN
Barbro Lindgren är en favorit och bäst av alla är är Lilla sparvel men den rekommenderar jag bara till vuxna som glömt hur det är att vara barn. Jag läste den som barn och minns att jag fick ångest. Den är lite för spetsig och stark för att man ska orka med den som åtta-nio-åring men jag läste om den som vuxen och då funkar den. Mer än väl.

Det här är ett inlägg i vårt tema: Böcker som inspirerat oss med anledning av Världsbokdagen, 23 april.


Ett svar på ”Världsbokdagen: Lilla sparvel av Barbro Lindgren”

  1. Jag läste Lilla Sparvel i högstadiet och älskade den. Nu har jag precis läst den igen eftersom den är en del av en hemtenta jag skriver på Institutionen för litteraturvetenskap och idéhistoria vid Stockholms universitet. Jag tror ändå att den skulle kunna passa på låg eller mellanstadiet, trots era inlägg om att ni tyckte att den var hemsk! Det viktiga är att barnen som läser boken har möjlighet att tala om den efteråt. 
    Men jag tar absolut inte avstånd från att den även är riktad till vuxna. Men precis som den talar om och påminner en vuxen om hur det är att vara barn berättar den kanske också för barn någonting om den vuxna världen. Jag tror att temat i boken är just barnens värld och hur den skiljer sig från de vuxnas värld. Vad tycker ni är temat som genomsyrar hela boken?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *