Världsbokdagen: Jostein Gaarder – Sofies värld

Petra:

JOSTEIN GAARDER – SOFIES VÄRLD
Upptäckandet av hela den filosofiska världen på ett lättillgängligt gav mig Jostein Gaarder genom Sofies värld. Den fick mig som 19-åring att börja reflektera och tänka mer abstrakt. Boken startade något. Vad kan jag inte riktigt svara på. På samma sätt fick Da vinci-koden av Dan Brown mig att reflektera över att bibeln egentligen kunde se annorlunda ut. Att det fannas annat bakom historierna. Att den var skriven och influerad av människor och samtiden förstod jag ju men det var det här med rosenlinjen och Maria Magdalena som ändå var omvälvande på något sätt. Och jag är inte ens kristen.

Det här är ett inlägg i vårt tema: Böcker som inspirerat oss med anledning av Världsbokdagen, 23 april.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *