Världsbokdagen: Vill gå hem av Jonas Gardell

Petra:

VILL GÅ HEM – JONAS GARDELL:
En av de första böcker som inspirerade mig var Vill gå hem av Jonas Gardell. Jag såg honom på en författarkväll i Norrköping när jag var ca 15 år (runt 1988). Gardell som person stack ut från de övriga författarna (jag minns inte ens vilka de var) med sitt, redan då, utagerande sätt och komiska ådra. Jag kunde identifiera mig med tonårsdottern i boken och jag visste inte att det gick att skriva böcker på det sättet. Boken skapade en tioårig lång Gardell-passion!

Jag skrev uppsats om honom, följde hans show med Kim Hedås (100 år sen) drev en sida på internet om honom, läste allt tills han blev jättejättekänd och när jag sett hans show för sjuttioelfte gången (samma skämt från sent 80-tal fortfarande) så orkade jag inte mer och la ner. Men betytt mycket för mig har han gjort, alla hans böcker och den här boken var först.

Det här är ett inlägg i vårt tema: Böcker som inspirerat oss med anledning av Världsbokdagen, 23 april.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *