Twitterfnitter

Det rasas på Twitter. Med anledning av Mårten Anderssons bok Sveriges roligaste på 140 tecken så har en del som använder twitter reagerat. Dels för att urvalet är litet, dels för att han bi princip bara valt ut kändisar och att han valt såna som inte är sociala på Twitter utan använder Twitter som megafon.

Den sociala aspekten av Twitter verkar vara väldigt viktigt för många. Så också för mig. Jag använder Twitter mest för att interagera, MEN det hindrar mig faktiskt inte från att följa människor som inte är det just för att det som de skriver är bra. Eller roligt. Eller tänkvärt.

Jag jämför med när jag läser en bok en bok av en vädligt enstörig författare. Det finns ju liksom inget krav på att han  eller hon måste vara social för att vara bra?

En modern citatbok kallar komikern Mårten Andersson boken för och det är vad det är. Jag hade inte särskilt höga förväntningar men kommer på mig själv att skratta flera gånger högt åt olika JÄTTEROLIGA tweets somde utvalda kändistwittrarna i boken skrivit. Jag tycker boken håller helt rätt nivå. Den är rolig och har bra utvalda mer eller mindre folkkära kändisars twitter med. Den är perfekt att ta upp, bläddra i, garva, citera för polarna eller varför inte som toalettlektyr istället för de där hemska Hagbard eller Dass-böckerna.

Jag gillart! Hela diskussionen känns som en storm i ett vattenglas. Kan den här boken få ännu fler att twittra så är det väl bara en win-win för alla!

Och jag tycker fler borde ge ut såna här böcker. Det finns massor av Tweets där ute som bara väntar på att få bli upptäckta.Vill du ha lite tips på udda, roliga människor att följa – som inte jobbar i IT-bubblan eller tillhör den omdiskuterade Twittereliten – så har jag skrivit ihop några tips här: 30 personer som borde ha fler följare på Twitter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *