Kära Bokhora,

Fem år är egentligen ingenting och samtidigt så ofantligt länge. Många tycker att åren gått så fort sedan du blev till. Det tycker inte jag. Det känns som om du har funnits här på webben sedan urminnes tider. Jag tror att det är för att du är så stor för din ålder. Där somliga av dina bloggkusiner på nätet har funnits i både sju och åtta och nio år tar du en större plats än nästan alla tillsammans.

Du Bokhora, du är en sådan som fått oss andra att växa och bli intressanta utanför våra egna kretsar och man kan inte vara nog glad för det. Under de här fem åren har du ordnat bokbytardagar, kollon, middagar och bloggträffar som gjort att alla vi andra  klivit ur våra dator-kammare och mötts i verkliga livet. Att sedan andra hittar nya vägar att mötas må vara hänt, men du är en pionjär.

Du har visat att det går att skriva om böcker på ett personligt och subjektivt sätt utan att därför tappa nyanserna och självständigheten Det har hänt att du fått skäll när somliga tyckt att du brustit i analys. Men är inte just analys det att plocka isär komplexa ting och betrakta delarna också med kärlek? Det är ju så en fin läsare gör med böcker och det är ju en bokläsare du är.

Så flitiga, snygga och intressanta Bokhora.  Tack för alla roliga inlägg, boktips och debattinlägg. Ja må du leva om än inte i hundrade år så i alla fall i många framgångsrika år.

Tack och fyra hurrarop från din beundrare Ann-Sofie Lindholm

0 svar på ”Kära Bokhora,”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *