Couch Fiction

Till psykoterapeuten Patricia Philips kommer en dag en man för att söka hjälp. Det visar sig att han inte kan låta bli att stjäla saker. Saker han inte vill ha men som han av olika skäl känner sig tvingad att sno åt sig ändå.

I den grafiska romanen följer jag mannens sessioner hos psykologen. Pratbubblor med dialogen, tankebubblor där det outsagda blir klart för läsaren, de vältecknade bilderna. Men det finns mera och jag bläddrar fram och tillbaka för att inte missa något.  Tavlorna i bakgrunden varierar beroende på stämningen i rummet, böckerna i bokhyllan visar vad allt handlar om (The inner child, Freud and False memory). Dessutom finns den akademiska berättelsen under varje bildserie med en fördjupning av vad som sker i behandlingen

Inevitably when a therapist looks back over a session, there is always someting she could have done more sensitively och intelligently. Here, Pat is going too fast for James in looking for triggers for his behaviour.I

In treatment i serieform. Fantastiskt coolt!

Couch Fiction. A graphic Tale of Psychoterapy. Text: Philippa Perry. Bild Junko Graat. Utgiven av Palgrave macmillan 2010.

_______

Camilla på Mind the book hade med boken på det Afternoon Tea som En bokcirkel för alla arrangerade i helgen. Läs vad hon skriver om boken.

Jag gillar ju In treatment så att jag nästan spricker av självreflektion. På ooofbok.se kan du läsa när jag skriver om Caroline af Ugglas sessioner och om Clarence Crafoords liv. Missa inte heller Anna Lytsys Fru Freud och jag.

0 svar på ”Couch Fiction”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *