Tävling: Den franske löjtnantens kvinna

Alla i min ålder minns filmen med Meryl Streep. Men boken? Nej, jag kollar runt i bekantskapskretsen men ingen säger sig ha läst romanen av John Fowles. Märkligt, eller hur? Men nu råder vi bot på saken och lottar ut romanen och hoppas sedan på en kommentar om den.

Romanen skrevs 1969 men utspelar sig hundra år tidigare. Sarah Woodruff är kvinnan som står dag efter dag på den böjda piren och tittar ut över havet. Charles Smithson kommer till kuststaden, får höra hennes historia och blir djupt tagen av henne. Det som också är spännande med den här romanen är att den sägs ha tre olika slut.

Tävlingen är avslutad. Jo, nog borde man svarat till mig i ett mejl istället för här i kommentarerna. Knasigt tänkt av mig. Hursomhelst. Slumpgeneratorn gör att Emmeli är vinnare. Hör av dig på Ann-Sofie med din adress.

Vill du läsa Den franske löjtnantens kvinna? Idag blir det svårare. Vi lottar ut den bland dem som svarar rätt på följande fråga: Vilken bok av John Fowles läste Ann-Sofie uppe i Lofoten och recenserade på ooofbok.se? Tävla fram till 12.00 i morgon söndag (11/9). Då bloggar vi om den fjärde och sista klassikern Emma.

0 svar på ”Tävling: Den franske löjtnantens kvinna”

  1. Rätt svar verkar redan ha avgetts, men jag tänker i alla fall läsa boken så småningom. Var där i somras, vandrade på piren i Lyme Regis, och tänker blogga om besöket när min semesterbloggserie börjar nå sitt slut.

    1. Vad lustigt, jag var också på piren i Lyme Regis i somras. En av Jane Austen-filmateriseringarna: Persuation är också inspelad här. Boken Franske Löjtnantens Kvinna är fantastisk! Har Illusionisten i bokhyllan, blev sugen att ta tag i den nu… 🙂

  2. illusionisten är rätt svar. borde ni inte eg låta folk maila in svaret i en sådan här tävling? 🙂

  3. Jag har läst den – men tappat den i en flytt! Läser den gärna igen…

    Och rätt svar är Illusionisten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *