Brev till Petra om julklappsböcker

Hej  Petra!

Du och jag har ju bloggat tillsammans några månader nu, men en sak som du inte känner till om mig är att jag tycker mycket om julen. Väldigt mycket. Ja, till och med så mycket att jag gärna skulle vilja bo på Harrods julkuleavdelning eller ständigt vara inlindad i ljusslingor. Jag vet faktiskt inte hur mycket du tycker om julen. På en skala, liksom. Från Ett: Jag gör det för barnens skull till Tio: som jag, var skulle du pricka in dig?

Jag tycker att det skulle vara kul att prata om julklappsböcker på bloggen.  Nu kanske du tycker det är för tidigt. Men jag sa ju att jag tycker väldigt mycket om julen, och gör man det är det aldrig för tidigt  att prata julklappsböcker!

Själv får jag aldrig böcker i julklapp. Eller nästan aldrig. För alla tror alltid att jag har läst allt, men det är inte sant. Dessutom bloggar jag ju om (nästan) alla böcker så det är ganska enkelt att hitta en bok till mig. Förra året tordes Alla Mina Barn köpa böcker till mig och det blev ett lyckat resultat.  Hur är det för dig, Petra? Får du böcker i julklapp? Ger du böcker?

En bok som jag kommer ge bort i jul är French Milk. Det är en grafisk roman som handlar om en långresa till Paris som 23-åriga Lucy (som också är författaren) har gjort. Jag har läst halva nu och tycker det är väldigt charmig om man gillar franska och Paris. *

Jag skulle också vilja be om boktips, Petra. Om man gillar Haruki Murakami och har läst alla hans böcker, vad kan man tänkas vilja läsa då? Om du inte vet så kanske någon av våra läsare har en idé?

Det var allt för stunden.

O S A

Hälsningar din bloggarkollega Ann-Sofie

_______

Tipset kommer från Jessica Bokbabbel.

 

2 svar på ”Brev till Petra om julklappsböcker”

  1. Hej Ann-Sofie!

    Vad härligt med en julfan till. Jag trodde jag var ensam i världen om att gilla advent och jul. Eller är det kanske så att det gått mode i att påstå att man inte gillar denna underbara tid på året? Härom sistens efterlyste Helena på Dark Places tips på jullitt. (Vi har ytterligare en julvän i henne.) Och hon fick en del tips. Kanske något där som passar dig.

    http://helenadahlgren.wordpress.com/2011/11/11/nyutkommen-jullit-nagon/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *