Läsutmaning 2012

Förra året la jag upp en 5-lista: en lista med hyllvärmar-böcker hämtad från den tjugofem meter långa vardagsrumshyllan (under taket) som jag ämnade läsa under året trots att jag egentligen inte ville, och här citerar jag mig själv,  ”hoppa på några utmaningar och löften när det gäller läsandet. Jag lyckas sällan med sådana.”  Hur gick det då?

Howards End av E.M. Forster. Nej.

Strandmannen av Peter Kihlgård. Ja! Mycket bra.

Från helvetet till paradiset av Olof Lagercrantz. Nej.

Best Broadcast Stories av Hilton Brown.  Nej.

Norrtullsligan av Elin Wägner. Ja! Bra!

Två av fem, bravo Ann-Sofie! säger jag och noterar att det nog gått bättre om jag hade påmint mig själv. Så upprymd blir jag ändå av resultatet och skam den som ger sig! Jag ger mig alltså en ny utmaning för året. En som bygger på andras tips: En bokbloggar-tolva tänker jag mig. Så här:

En gång i månaden besöker jag en av bokbloggarna jag läser och ber om ett ”bästa boktips”. Det får väl bli slumpen som avgör vem jag ber om råd eftersom jag följer fler än tolv bloggar. Bloggaren ger ett förslag, jag läser och bloggar sen som vanligt om boken.

Komma ihåg då, varje månad? Hm. Jag får lägga in en påminnelse i mobilen helt enkelt.

Januaris boktips ber jag Enligt O om!

6 svar på ”Läsutmaning 2012”

  1. vilken rolig idé! jag smygläser bespoke-boktipsen till dig och hoppas på att hitta nya bokfavoriter

    och, förstås, Gott Nytt År! Blir det någon Skansenrapport?

    1. >> Camilla: Nyårsvandringar – visst är det ett vackert ord? Får nu utveckla det i text

  2. Två av fem hyllvärmare är väl inte så illa, och att de var bra och t om mkt bra var ju roligt. En av min favoritböcker samlade damm i säkert fem år innan jag plötsligt tog med mig på en resa.

  3. >>Anna. Nej inte illa. Alla mina hyllvärmare är troligtvis bra eller mkt bra. Jag rensade ut rasanade mycket böcker för några år sedan och har bara kvar sådant jag tror är godbitar. Men jag spara dem till jag blir gammal. Nåt kul ska jag ha då!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *