Vinnaren av bokbloggarnas litteraturpris 2011: Cirkeln av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren

Breakfast Book Club smäller av ett rungade grattis till vinnarna av Bokbloggarnas litteraturpris 2011, årets bok utsedd av svenska bokbloggar – Cirkeln av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elgren.

Cirkeln vann med 22 procent av rösterna. Cirkeln är första delen i en planerad trilogi av författarparet. Det är en berättelse om sex tonårstjejer i en liten stad i Sverige som heter Engelsfors. De har inget gemensamt men en elevs mystiska död för dem samman och för att själva överleva måste de samarbeta. Cirkeln ges ut av Rabén & Sjögren.

Bokbloggarnas litteraturpris instiftades hösten 2010 av bokbloggen Breakfast Book Club. Vi tyckte att det saknades ett litteraturpris i den flora som redan finns. 34 olika bokbloggar har nominerat ca 87 titlar. En jury bestående av 47 bokbloggar från nomineringsomgången 2010, fick rösta fram vinnaren bland de fjorton flest nominerade 2011.

På andra plats kom Korparna av Tomas Bannerhed, Weyler  förlag. På delad tredjeplats med exakt lika många röster kom Mörk jord av Belinda Bauer, Modernista, Den enögda kaninen av Christoper Carlsson, Piratförlaget och Gå hel, gå sönder av Sofia Nordin, Norstedts.

Priset består av ett diplom och en frukost delas ut under våren.

4 svar på ”Vinnaren av bokbloggarnas litteraturpris 2011: Cirkeln av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *