Frukostintervjun: Pernilla Alm

Dagens frukostgäst är Pernilla Alm. Hon är författare och debuterar snart med romanen Alltid duPrintz Publishing. Vi är som vanligt nyfikna på frukostvanorna!

Foto: Kristofer Samuelsson

Godmorgon Pernilla! Vad äter du till frukost?
På vardagarna äter jag alltid två skivor Ryvita multigrain med Philadelphiaost och skivat kokt ägg på. En liten skål naturell yoghurt med Risenta müsli. Varje morgon. Och strax efter frukost dricker jag rött te (ekologisk tamarind) i bilen, på väg till jobbet.
På helgerna äter jag mackor. Ofta gör vi smoothies på yoghurt, bär och frukter. Jag och femåringen experimenterar lite. Och så dricker vi juice.

Läser du helst morgontidningen eller en roman till frukosten?
Jag vill absolut läsa DN på morgonen men har över 30 meter (hemskt avstånd) till brevlådan så oftast läser jag gårdagens DN. På helgen betalar jag barnen en femma för att få tidningen inlevererad.

Smart! Vad läser du just nu?
Jag är nästan klar med Svikaren av Katarina Wennstam, håller även på med Islossning av Barbara Voors och så har jag upptäckt ett magasin som heter Camino som jag med glädje läser på kvällarna. På jobbet läser jag Slam av Nick Hornby och Numbers av Rachel Wards.

Är det typiska böcker för dig?
Egentligen är jag en relationsromansälskare. Att läsa spänningsromaner som Svikaren hör till undantagen. Däremot gillar jag dem när jag läser dem, de är bladvändare och jag gillar sådant. Barbara Voors är en av mina favoritförfattare men Islossning har jag dragit mig för, den verkade så läskig. Och det är den men det är ändå Voors. Hon kan det hon håller på med. Nick Hornby är absolut en typisk bok för mig, älskar Nick Hornby! Och Numbers av Rachel Ward är nog absolut också en bok jag skulle kunna ha valt även utanför jobbet. Det finns mycket att fundera på i den.

Vad använder du som bokmärke?
Jag viker hörn. Jag viker hörn hela tiden för jag hinner sällan läsa långa pass.

Hörn är toppen. Slår alla bokmärken! En viktig avslutande boknördsfråga är förstås hur du sorterar böckerna i hyllan?
1) I ämnes- eller kategoriordning. T.ex. står alla uppslagsverk för sig. Alla pocket för sig. Alla ungdomsböcker för sig. Alla engelska och spanska böcker för sig. Facklitteratur för sig. Osv.
2) I storleksordning. En gång i tiden hade jag dem i bokstavsordning men det såg så stökigt ut.
Nuförtiden har jag en tredje kategori också.
3)Högarna. De olästa.

Förresten har jag en specialbokylla också. Där står böcker som är speciella för mig. Skrivna av vänner, och signerade. Den har också ett stort hål – den väntar på mina friex av min egen bok.

Specialbokhylla låter fint och särskilt! Det ska jag nog ordna en jag också. Lycka till nu med boksläppet och ha en fin fortsättning på dagen.

Ett svar på ”Frukostintervjun: Pernilla Alm”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *