Frukostträff hos Rabén & Sjögren

Imorse äntrade vi Rabén & Sjögrens ungdomsboksfrukost för att lyssna på lite nyheter som kommer på ungdomsbokssidan. Maffig frukost och massor av folk, men vi kände inte igen några andra bloggare! Vilka var alla dessa människor?

Grymt duktiga var alla författare, särskilt Lisa Bjärbo och Thomas Fröling som bara rakt upp och ner själva gick upp och pratade om sina böcker. Thomas Fröling rappade till och med. Otroligt underhållande.

Avslutade gjorde Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren som intervjuades om nya Eld, uppföljaren till Cirkeln, som släpps 26 april. Vi har äran att avslöja att imorgon besöker dom även Breakfast Book Clubs frukost som också fyller två år imorgon.

Här är lite bilder från imorse:

Lisa Bjärbo pratade om sin bok om Alicia som är så långt ifrån henne själv. Hon läste högt ur boken för oss och avslutade med en cliffhanger. Boken kickstartar nämligen med att huvudpersonen blir inlåst på toaletten. Jag blev superglad när jag såg att boken låg i påsen vi fick med oss för jag blev väldigt sugen på att läsa.

Sofia Malmberg har gjort en grafisk roman om grooming, det vill säga när vuxna tar kontakt med barn i sexuellt syfte på nätet. Boken handlar om Elin och är en enormt viktig bok som riktar sig till 10-12-åringar. Den åldern då många barn börjar vistas på nätet själva utan en vuxens sällskap. Den här boken borde vara obligatorisk föräldraläsning.

Thomas Fröling berättar om sin nya bok Alex i koma, men rappade också som Steve från Salem (Steve som rimmar på Teve, inte Steve som rimmar på liv) som är huvudperson i sina tidigare böcker.


Avslutade gjorde Sara Bergmark Elfgren och Mats Strandberg som gjorde allt för att varken spoilra något från Eld eller från Cirkeln. Imorgon träffar vi dom på Breakfast Book Club.

Ett svar på ”Frukostträff hos Rabén & Sjögren”

  1. Det var verkligen en toppenfin frukost. Alltid kul att höra författare prata om sina böcker. Läs Lisas bok – den är mycket bra.

    Annars.. det var många barn- och ungdomsbibliotekarier där. Själv var jag där både i egenskap av bibliotekarie + bloggare. Men i alla fall.. jag kände igen många från biblioteksvärlden + några från bokhandelsbranschen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *