Julien Neel – Lou

Julien Neel är killen som tröttnade på att alla serier bara handlade om en pojke som drabbades av något hemskt och som man sen skrattade åt. Med bakgrund som designer och arbetat med animeringar av tv-spel skapade han serien om Lounär hans dotter föddes.Lou är tolv år och bor med sin mamma. Tillsammans med en rad andra karaktärer skildas teenies åren på ett färglatt och roligt sätt. Men det finns också djup i böckerna. Utgivet finns fem böcker. Alla på svenska.Julien skriver och ritar nu den sjätte och åtta böcker är planerade. Han skulle också gärna vilja göra lite spin-offer på andra karaktärer men ingenting är planerat just nu.

Julien Neel beskriver Lou som ett grafiskt skal och han vill att alla ska kunna känna igen sig och kunna stoppa in lite av sig själva i Lou. Böckerna har ingen målgrupp utan riktar sig till både barn och vuxna och varför inte gärna läsa dem tillsammans.Här i Sverige är Lou mest känd från Barnkanalen där Lous visas som tecknad animerad serie. Mycket uppskattad.

I Sverige ges Lou ut av Wibom Books.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *