Godmorgon Posy Simmonds….

Posy Simmonds tecknar serier som Tamara Drew (som gått som följetong i The Guardian) och Gemma Bovary. Starka kvinnliga huvudrollsinnehavare i spännande, intellektuella serier. Posy Simmonds har valt seriens format därför hon gillar att man kan berätta en historia med grafik i tystnad och att karaktärerna blir tredimensionella.

Vi kollade upp vad hon äter till frukost och så här svarar hon:
– Min man har ett uselt morgonhumör. Han vill äta sin frukost i komplett tystnad. Därför kompenserar för det genom att ge mig frukost på sängen varje morgon. Det viktigaste är dock kaffet. Jag måste ha kaffe på morgonen.

Läser du något till frukosten?
– Jag gör allt till min frukost. Jag ser på morgon-tv samtidigt som jag läser morgontidningarna och någon bok. Jag har dessutom en fantastisk utsikt från mitt fönster som jag ser från sängen så jag brukar kolla på den också.

Läser du mycket?
– Ja, hela tiden. Jag läser flera olika böcker samtidigt hela tiden. Biografier, romaner, vetenskapslitteratur.

Hur sorterar du din bokhylla?
– Fråga inte. Allting är i en salig röra och det ligger högar av böcker i travar på golvet överallt.

Låter helt underbart tycker jag.
Ha en skön dag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *