Bokbloggarnas litteraturpris 2012

Torka-aldrig-tårar-utan-handskar-296x430And the winner is….Jonas Gardell – Torka aldrig tårar utan handskar: Kärleken (Norstedts), som vann med 36% av rösterna . Boken handlar om 80-talets hiv-epidemi och om kärleken mellan Rasmus och Benjamin och har under hösten även visats som tv-serie i SVT. Boken är första delen i en trilogi.

Tvåa blev Eld (Rabén & Sjögren) av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren med 20% av rösterna .

På tredjeplats kom Melina Marchettas Jellicoe Road (X Publishing) med 11% av rösterna.

Grattis! Priset kommer att delas ut under våren 2013 i överenskommelse med förlaget och författaren.
bokbloggarnaslitteraturpris_2012

Om bokbloggarnas litteraturpris:
Bokbloggarnas litteraturpris 2012 togs fram av 55 stycken olika bokbloggare som nominerade 153 titlar.

Bokbloggarnas litteraturpris instiftades hösten 2010 av bokbloggen Breakfast Book Club. Vi tyckte att det saknades ett litteraturpris i den flora som redan finns. Nu är det dags att för tredje året i rad dela ut priset till en av bokbloggarna omtyckt bok som getts ut under 2012. Läs vidare på litteraturprisets egen sida.

2 svar på ”Bokbloggarnas litteraturpris 2012”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *