Frukostintervjun: Valle Wigers

När Valle Wigers kom till bokresan för att prata om sitt författarskap var det dags för eftermiddagskaffe. Men vad äter han till frukost?

ValleGodmorgon Valle! Vad äter du till frukost?
Jag dricker kaffe och äter gröten som inte lyckas hålla sig kvar på min sons tallrik.

Läser du helst morgontidningen eller en roman till frukosten?
Morgontidningarna. När man tänker på det så är det helt otroligt att någon kommer och lämnar dem hos mig så att jag kan läsa när jag har vaknat. Jag hoppas innerligt att morgontidningarna aldrig försvinner.

En bra morgonroman, vad kan det vara?
Vardagsmorgnar får man skippa romanläsandet, tänker jag. Helgmorgnar ackompanjeras bäst av hyggligt snabblästa noveller, i mitt fall gärna av Alice Munro eller Jhumpa Lahiri. Semestermorgnar funkar det mesta, förutom dåliga romaner så klart.

Så vad läser du just nu?
Jag läste precis ut Paul Austers ”Winter Journal” som inte alls är en mellanbok, vilket flertalet kritiker hävdat, utan en ytterst välskriven, finstämd och gripande betraktelse över alla dessa dagar som kommer och går.

Åh, den ska jag snart läsa! Vad använder du som bokmärke?
Ett bokmärke från Livstycket.

En viktig avslutande boknördsfråga är förstås hur du sorterar böckerna i hyllan?
I bokstavsordning, där efternamnet styr. Precis som i bokhandeln står min egen bok således längst ner i högerhörnet. Sen jobbar jag också med anarkistiska travar på soff- och nattduksbord.

Tack Valle! Ha en fortsatt fin dag.

Bilden är hämtad från Xpublishing. Läs också vår recce av God natt, oktober

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *